ARK NETWORK reference.ch · populus.ch    
 
  
Tarlov Cyster 
 
 
Rubriques

Liens

 Home  | Livre d'Or  | Album-Photo  | Contact

Hva_er_tarlov_cyster

Hva er Tarlov Cyster  
 
Tarlov cyster oppstår på grunn av en svakhet i meninges ( ryggmargshinnen ), noe som resulterer i at den arachnoide membranen blir presset gjennom et svakt punkt i dura ( ytterste av hinnene ). 
 
Definisjon og beskrivelse 
 
Tarlov cyster ( heretter kalt TCS ) er også kjent som perineurale, arachnoidale eller sakrale nerverot cyster. De er strekkinger av nerve-rot lag og er unormale utposninger / blærer fylt med cerebrospinalvæske ( heretter kalt CSF ) som kan forårsake en gradvis og smertefull radiculopathy ( nerve-smerter ). De ligger mest utbredt på S2- S3 nivået i sacrum og sjeldnere på S1. Sacrum er " smeltet " sammen i et trekant-formet ben som består av fem sacrale vertebraes ( ledd ) og danner bunnen av ryggraden. De fem lumbale ryggvirvlene ligger like over sacrum, og de fire coccygeal ryggvirvlene som er like under sacrum, dannrr coccyx eller halebenet. 
 
TCS vises på MR som dilaterte eller ballonglignende områder av lag som dekker nerve-røttene som går ut fra den sakrale regionen av ryggsøylen. Cystene er skapt av den utvidede lagene av nerve røttene som er koblet direkte til subarachnoid område av ryggraden, der cerebrospinalvesken renner. Det er 3 lag eller meninges ( hinner ) i hjernen og ryggmargen. - Dura mater, som bokstavelig talt betyr " hard mor " på latin, som er det ytterste- det tøffeste og mest fibrøse av de tre lagene. - Arachnoidal hinnen- det midterste laget der spinalvæsken renner. - Pia mater som er det innerste laget. Mellomrommet mellom arachnoidal hinnen og pia mater kalles det subarachnoidale rom. 
 
Mange har synlig TCS på en MR, og har også opplevd noen relevante symptomer. Cystene er kanskje identifisert, men er ikke anerkjent som viktig av radiologen som leser filmen- eller av legen som bestilte dem. Hvis pasienten ikke har symptomer som kan antyde symptomatisk TCS- og noen ganger selv om de gir symptomer- blir ikke pasienten fortalt om funnene på MR. Det er ikke uvanlig, hvis cyste har vært tilstede i flere år, å se tegn på erosjon og remodeling av de sakrale beinene. Når forholdene fører til at cystene fylles med spinalvæske og ekspanderer i størrelse, begynner de å komprimere viktige omkringliggende nervefibre. Ellers kan cyster som inneholde nervefibre resultere i en rekke ulike symptomer, inkludert kronisk smerte. 
 
 
Årsaker og symptomer 
Det er en rekke forhold som kan skape økt spinalvesketrykk- øke strømmen av cerebrospinalvesken i cyster- og få dem til å utvide seg i størrelse og skape symptomer. Disse cystene blir kalt Symptomatiske Tarlov Cyster. Enkelte hendelser eller forhold som kan føre til at a-symptomatiske cyster blir symptomatiske, er en traumatisk skade som fall, bil-ulykker ( særlig påkjørsler bakfra ), tunge løft, operasjoner, fødsler og epiduralinjeksjoner. Et traume i ryggmargen, en økning i CSF trykk eller en blokkering av CSF kan resultere i en cyste-formasjon. Det er også en hypotese om at herpes simplex viruset kan føre til at kroppens kjemi endrer seg og forårsaker at cerebrospinalvesken fyller cysten og symptomene begynner å utvikle seg. 
 
Symptomer på utvidede cyster oppstått på grunn av kompresjon av nerverøtter som går ut fra det sakrale området. Symptomer kan være følgende: 
 
Smerter i korsryggen ( spesielt under midjen ) sete, ben og føtter 
Svakhet og / eller kramper i ben og føtter 
Parasthesias ( unormale fornemmelser i ben og føtter ) 
Smerter når en sitter eller står for mer enn korte perioder 
Smerter ved nysing eller hoste 
Manglende evne til å tømme blæren eller i ekstreme tilfeller å urinere i det hele tatt 
Tarm eller blære endringer, inkludert inkontinens 
Hevelse over den sakrale området 
Sårhet, en følelse av trykk og ømhet over sacrum og coccyx ( haleben ) som strekker seg over hoften og inn i låret 
Hodepine ( på grunn av endringer i CSF trykk ) 
Følelsen av å sitte på en stein 
Rykk og svie i coccyx området, særlig når en bøyer seg 
Isjias 
Vaginal, rektal og / eller magesmerter 
 
Sciatic nerve er den lengste nerven i kroppen og kommer fra S2- S3 nivå av ryggsøylen. Den krysser setet og strekker seg nedover beinet til foten. Isjias er et syndrom som fører til brenning, prikking, nummenhet, stikking og elektriske støtfornemmelser i nedre rygg, rumpe, lår samt smerte nedover beinet og i foten. Alvorlig ischias kan også føre til svakhet i benet og foten. 
 
De fleste TCS forårsaker ikke symptomer og blir derfor ikke diagnostisert. Men når symptomene kan tyde på TCS, vil en MR vise dens tilstedeværelse, mens et CT-myelogram kan demonstrere CSF-flyten mellom ryggmargens subarachnoidale rom og cyste, bestemme hvor raskt cysten fylles og om væsken flyter fritt inn og/ eller ut av cysten. 
 
 
Diagnose og behandling 
 
De fleste Tarlov Cystene blir oppdaget på MR, CT eller Myelogram. Noen ganger er det vanskelig å sette en nøyaktig diagnose om årsaken til symptomene. Hvis flere diagnoser blir funnet, for eksempel herniated plater, sprukket skive, DDD ( degenerative skiver ). Noen ganger er det diagnostisk avgjørende at cystene er årsaken til symptomene som når smertene er forbedret ved aspirasjon av vesken fra cyster. Selv om du bruker en nål til å aspirere CSF fra cystene som midlertidig kan lindre symptomer, men til slutt vil cystene refylles og symptomene vil komme tilbake vanligvis innen noen timer. Lik steroidinjeksjoner kan dette gi en viss kortsiktig smertelindring. Smerte kan også midlertidig bli kontrollert ved aspirasjon av cyster. Injiserte cyster med fibrin lim ( et stoff som produseres fra blod kjemikalier involvert i clotting mekanisme ). The aspiration of cerebrospinalvæsken og injeksjon av fibrin glue prosedyren teoretisk er konstruert for å fjerne CSF fra cyste og å blokkere inngangen eller nakken av cysten med et tetningsmiddel av lim for å unngå retur av CSF til cysten. Noen pasienter har fått umiddelbar bedring etter inngrepet, mens andre har rapportert om en forsinket nytte av prosedyren når nerve-irritasjonen har blitt mindre. Etter inngrepet er det rapportert både kortsiktig bedring, samt langsiktig lettelse. 
 
Transkutan elektrisk nervestimulering ( TENS ) har vist seg nyttig for noen som smertebehandling. Titalls enheter levere elektriske impulser går gjennom huden for å kontrollere smerte. I motsetning til medisiner og aktuelle salver har ikke TENS noen kjente bivirkninger annet enn hudirritasjon fra elektrodene hos noen pasienter. 
 
Hvordan få en diagnose? 
MR undersøkelse gir en nøyaktig identifikasjon. Imidlertid MR-maskiner varierer. Typisk MR er 1,5 Tesla og også den avanserte 3,0 Tesla 
Funksjonell BOLD ( Blood Oxygen Level Dependency ) gi mer presis informasjon på identifisere områder av vev hypoksi. 
Hva er de kirurgiske alternativer? 
Kirurgi er ikke anbefalt på grunn av blære og tarm komplikasjoner. 
Gir Tarlov cyster problemer med urinblæren? 
Tarlov cyster fører ofte til kronisk subakutt urinveisinfeksjon ( UTI ) og andre problemer med urinblæren, inkludert interstitiell blærekatarr, med eller uten kjente symptomer. Symptomer kan være feilaktig tilskrives alder, kjønn ( spesielt av kvinner ), eller andre årsaker, heller enn til Tarlov Cyster. 
 
Prognose ved Symptomatiske Tarlov Cyster 
 
De som har hatt progressive og vedvarende symptomer har en risiko for nevrologisk skade dersom cysten fortsetter å komprimere nervestrukturer. Hvis nerveskader er progressive og påvirker blære og tarm funksjon- og andre kroppens funksjoner- er det viktig å ha en god GP ( fastlege ) som kan koordinere henvisninger til spesialister. Individer som gjennomgår nevrokirurgi for å fjerne cyster eller de som har cyster aspirert og injisert med fibrin-lim, har varierende resultater fra ingen bedring til moderat forbedring. I enkelte tilfeller har symptomene forverret seg og noen har fått nerveskader fra prosedyrene. 
 
Samarbeid mellom de svært få medlemmene i dette medisinske fellesskapet som er villige til å behandle Symptomatiske Tarlov Cyster, samt å forbedre medisinsk utdanning ( CME ) fortsetter og er avgjørende for å bli bedre på kort og lang sikt for dem er blitt diagnostisert med Symptomatiske Tarlov Cyster. 
 
Kilder: The Tarlov Cyst Disease Foundation 
 
 

(c) Vigdis Thompson - Créé à l'aide de Populus.
Modifié en dernier lieu le 2.01.2010
- Déjà 7868 visites sur ce site!