ARK NETWORK reference.ch · populus.ch    
 
  
Tarlov Cyster 
 
 
Rubriques

Liens

 Home  | Livre d'Or  | Album-Photo  | Contact

CT_myelografi

CT- MYELOGRAFI: 
 
Myelografi eller saccoradiculografi 
 
• Myelografi eller sacco-radiculografi studerer ryggmargen og begynnelsen av nerve-røttene som er på dette nivået. 
• Denne undersøkelsen er nyttig i vurderingen av nevrologiske smerter som sciatica eller nerve-smerter som ikke lindres med annen behandling, eller som krever en kirurgisk operasjon. 
• På bildene ser en om det er tegn på nevrologiske komprimeringer. Det gjør det mulig å fastslå det eksakte nivået for årsaken ( skiveprolaps, tumor, abscess, og hematom, eller andre årsaker. ) og alvorlighetsgraden av lesjonene som ev. er observert. 
 
Ved denne undersøkelsen brukes røntgen og et kontrast middel som inneholder jod. 
Undersøkelsen består i å se etter forandringer og visualisere konturene av ryggmargen. Kontrastmiddelet sprøytes inn i duralrøret som ligger i midten av ryggsøylen. Det sprer seg og legene kan se etter forandringer på innsiden av ryggmargen slik at årsaken til smerten vil være synlig på bildene på grunn av egenskapene til den ugjennomsiktige joden. 
På undersøkelsesrommet finner man: 
• Apparatet som består av et vippebrett og en monitor som er forbundet med et rør for å se hvordan x-stråler flyter. 
• Kontrollpanelet for medisinske personell. 
• Det er en lege, spesialist i radiologi, som utfører denne undersøkelsen. 
• Under undersøkelsen: Huden på det punktet hvor nålen skal settes, blir desinfisert. Med en tynn nål, stikker radiologen et stikk mellom to ryggvirvler nederst i ryggen, deretter til rygggmargs-kanalen som ved spinalpunksjon. På dette tidspunktet er det ikke tilrådelig å flytte på seg! Etter å ha trukket ut små mengder spinalvæske, blir kontrasten injisert og nålen blir trukket tilbake. En serie bilder blir gjort i ulike posisjoner. Undersøkelsen varer ca 30 minutter.  
• Etter undersøkelsen bør du ligge på ryggen en dag for å unngå hodepine. Drikk mye vann for å naturlig eliminering av kontrastvæsken. 
• Resultater: Radiologen vil gi deg en første kommentar og sende sin endelige rapport til din behandlende lege så snart som mulig. Denne siste vil forklare deg resultatene og fortelle deg om tiltak som bør iverksettes. 
• Denne punkteringen i bunnen av ryggen er litt ubehagelig, men det varer bare et kort øyeblikk. En lokal anestesi kan brukes eller en kan anvende en bedøvende gel. 
• Injeksjonen av kontrasten kan gi deg hodepine i flere timer. Smertestillende medikamenter mot smerter vil bli foreskrevet ved behov. Det vil være nødvendig å ligge på ryggen en dag etter undersøkelsen. 
 
Er denne undersøkelsen tatt for å få vite om en Tarlov cyste er symptomatisk eller ikke, blir det tatt bilder umiddelbart, så etter 3 timer- 6 timer- 9 timer og 12 timer, men da bare bilder. Dette blir gjort for å oppdage hvor raskt cysten blir fylt, eller ikke blir fylt, og også for å finne ut hvor fort kontrasten går ut av cysten ... 
Nevro-radiologen kan si hva slags cyste det er, og hvis det er mulig gjøre noen prosedyrer for å lindre pasientens smerte .... 
Dette blir kun gjort på et sykehus hvor de har kunnskap om- og behandler Tarlov Cyster. 
 
 
Om kontrast produkter: 
 
Pantopaque ( kontrastmiddel ) er et svært gammelt kontrastmiddel ( CM ) som brukes til myelograpfi og ble introdusert for klinisk praksis i 1944!! . Det er et oljebasert, ikke løselig, ioniske iodine CM. På grunn av disse fysiske og kjemiske egenskapene, ble dette kontrastmiddelet sprøytet inn i den intraspinale plassen. Dette førte til en forhøyet risiko for araknoiditt, meningitt, anfall, etc foruten lungeemboli. Historien om iophendyalte er trist og synes full av triste historier. 
 
Ny CM for myelografi og andre diagnostiske tester ( dvs. iohexol, iodixanol, iopromide, osv.) er også iodinated, men i motsetning til Pantopaque er den nye CM vannløselige, ikke-ionisk og har en lavt innhold. Disse egenskapene gjør dem svært godt tolerert. Så, selv om spinale injeksjoner ikke er potensielt blottet for risiko, i motsetning til Pantopaque, er de praktisk talt ubetydelige. 
 

(c) Vigdis Thompson - Créé à l'aide de Populus.
Modifié en dernier lieu le 22.01.2010
- Déjà 7868 visites sur ce site!