ARK NETWORK reference.ch · populus.ch    
 
  
Tarlov Cyster 
 
 
Rubriques

Liens

 Home  | Livre d'Or  | Album-Photo  | Contact

Nerveblokkade

Nerve blokkader og injeksjoner  
 
Hva er blokkader? 
Blokkader er injeksjoner av medikamenter på eller i nærheten av nerver. De medikamentene som injiseres er lokal bedøvelse, steroider og opioider. I enkelte tilfeller av sterke smerter, er det også nødvendig å ødelegge en nerve med innsprøyting av fenol, ren etanol eller ved hjelp av nåler som fryses eller varmes på nervene. Injeksjoner i ledd er også referert til som blokker. Selv om det ikke er teknisk korrekt, brukes for eksempel " kortform " ofte. 
 
1. Blokkader med lokal bedøvelse kan brukes til å kontrollere akutte smerter. ( Sprøyte hos tannlegen eller epidural blokkere for en operasjon eller en fødsel.) 
2. Smerter og skader gjør ofte nervene mer følsomme slik at signalene på smerte tåler mindre provokasjon. Tenk lett børsting mot huden din når du er solbrent. Blokkader kan gi perioder med dramatisk smertelindring som fremmer ikke-følsomheten av de sensoriske baner. 
3. Steroider kan redusere nerve- og annen betennelse og kan også redusere de unormale utløste signaler fra skadde nerver. 
4. Blokkader gir ofte en diagnostisk informasjon og kan bidra til å finne kilden til smertene. 
Husk at blokkadene ikke er den beste behandling for alle smerteproblematikk. 
 
Spinal Injeksjoner: 
Den vanligste rygg-injeksjon er: - Lumbal Epidural Steroid Injeksjon. Denne er spesielt nyttig når smerten stråler fra korsryggen ned til et bein som er forårsaket av skive-prolaps eller spinal stenose ( innsnevring rundt nervene ) og som utløser nerve-rot irritasjon. Lignende injeksjoner kan være svært nyttig i cervical spine ( nakken ), hvor symptomene vil gå ut i armene. - Thoracic Epidural Steroid Injeksjoner er oftest brukt for å redusere smerter forbundet med herpes zoster ( helvetesild )Slike blokkader kan redusere risikoen for å utvikle vedvarende post-herpetisk nevralgi ( dvs. smerter som vedvarer lenge etter at huden ved utbruddet er helbredet ). 
- Fasett-leddene i ryggsøylen kan også forårsake smerte. Injeksjoner i fasett-leddene eller blokkader av nervene som går til fasettene, kan ofte være svært nyttig ved slike smerter. Dette problemet er mer utbredt i den lumbale ryggraden, men kan også oppstå i nakken. 
- Discograms ( Intradiscal Injeksjoner med kontrast under Fluoroskopi eller CT imaging ) kan avgjøre om skiven er kilden til smertene. Dette kan bidra til at en kirurg kan avgjøre hvilke nivåer av ryggraden som krever kirurgi. Hvis pasienten viser seg å ha en smertefull skive, kan de være en kandidat for en ny og lovende teknikk, - Intra Discal Electro Thermoplasty (IDET). I en prosedyre som ligner på et discogram, er det midlertidig en ledning inn i skiven som brukes til å varme denne. Dette ødelegger invaderende sensoriske nerver og fører til at proteinene i skive-veggen omformer seg og langsomt styrkes ( 3-6 måneder ). Prosedyren kan ikke gjøres om skiven allerede er sterkt degenerert. 
 
 
 
I dokumentet redigert av Europakommisjonen " Reasearch of back-pain " blir det fortalt om Epidural kortikosteroider og spinal nerve-rot blokkader med steroider. 
http://www.backpaineurope.org/web/html/wg2_results.html 
 
Sammendrag av bevis 
Det er ingen bevis for effektiviteten av epidural kortikosteroider hos pasienter med non-radicular, uspesifikke korsryggsmerter ( nivå D ). 
 
Anbefaling 
Vi kan ikke anbefale bruk av epidural kortikosteroider hos pasienter med non-radiculare, 
uspesifikke korsryggsmerter. 
 
# # 
 
Innerst inne, sies det samme for fasett felles injeksjoner. Videre er de skeptiske til kirurgisk behandling av alle slag som tyder på at gjøres kun på meget nøye utvalgte folk.  
 

(c) Vigdis Thompson - Créé à l'aide de Populus.
Modifié en dernier lieu le 22.01.2010
- Déjà 7868 visites sur ce site!